De overgang en vaginale infecties

Het is bekend dat vaginale droogheid en een verhoogd risico voor vaginale- of urineweginfecties tijdens de menopauze vaker voorkomt als gevolg van de hormonale veranderingen. Vrouwen met diabetes maken zelfs een nog grotere kans op deze infecties.

De meest voorkomende vaginale infecties zijn Bacteriële Vaginose en vaginale Candida (schimmel) infecties

candida

Vaginale Candida infectie

 

baceriele

Bacteriële Vaginose

 

De oorzaak hiervan is dat door het wegvallen van het natuurlijke oestrogeen de zuurgraad (pH) van de vagina gedurende de overgang afneemt. Hierdoor kunnen bacteriën en schimmels de overhand krijgen en een vaginale infectie veroorzaken. Voor meer informatie zie: www.vaginale-afscheiding.nl

Urineweginfecties:

Deze worden meestal veroorzaakt door de darmbacterie E.Coli. Tijdens de vruchtbare jaren fungeert de “zure” vagina als een barrière tussen het darmkanaal en de urineweg.
Door de menopauze wordt de vagina echter steeds minder zuur waardoor deze ziekteverwekkers gemakkelijker van het darmkanaal de urineweg binnen kunnen dringen.

De toevoeging van melkzuur in Premeno Duo herstelt de beschermende zuurgraad
van de vagina.

De duale werking van Premeno Duo, door het gebruik van hyaluron- èn melkzuur in de ovule, is daarom voor vrouwen in de overgang met vaginale droogheid een ideale combinatie om tevens vaginale- en urineweginfecties te voorkomen.